UwHuurdersraad gaat voor duurzaamheid!

logo blokjes

Ons doel

De afgelopen jaren hebben wij u al geïnformeerd over wat we willen. Een sterk bestuur in de toekomst die ook de belangen van de huurders in het werkgebied van Leystromen kan waarborgen. Naast dit bestuurlijk dilemma om mensen erbij te betrekken als bestuurslid, zijn we volop bezig met de toekomst.

Veel zaken worden uitgesteld met als motto "MORGEN IS ER WEER EEN DAG" en natuurlijk is het ook zo. Maar sommige zaken vragen toch om meer directe reactie. Veel zaken kunnen ook uitgesteld worden dus is het terecht dat zaken die niet direct ons raken anders worden beoordeeld.

U kent allemaal het gevaar 'van uitstel komt afstel' en dat is wat we moeten voorkomen en er voor waken dat we deze houding niet gaan aannemen. We zoeken naar mensen en initiatieven die met ons willen bouwen aan een leefbare toekomst. Er moet ruimte zijn voor ieders denkbeeld en ideeën.

Voor 2019 hebben we als doel gesteld dat we veel meer aandacht willen en moeten geven aan onze gezamenlijke "ecologische voetafdruk". We hebben het over de ecologische voetafdruk; de ruimte die nodig is voor onze levensstijl.

De gemiddelde Nederlander heeft 5,9 hectare nodig en dat zijn ruim 8 voetbalvelden. Klinkt niet veel, maar als iedereen op de wereld zo zou leven, dan zijn er 3,5 aardbollen nodig…

Wij zijn ervan overtuigd dat kleine acties, groot verschil kan maken.

 

Dan hebben we een bewonersevent georganiseerd op 26 maart jl. We hadden Babette Porcelijn uitgenodigd en zij heeft ons meegenomen in wat we zelf kunnen doen aan de vervuiling en de ecologische voetprint die we achterlaten. Want morgen begint vandaag! We hebben hierin samengewerkt met Leystromen en de 2 andere zusterorganisaties in Hilvarenbeek en Oisterwijk.

Voor de eerste keer hebben we gebruikt gemaakt van "streamen". De organisatie en de avond was in Rijen georganiseerd en in Hilvarenbeek hebben veel mensen dit via een digitale verbinding kunnen volgen. We hebben het een zeer positieve en leerzame avond gevonden en Babette heeft ons op eenvoudige manier laten zien wat de gevolgen kunnen zijn als we op deze manier door blijven gaan. We moeten ons realiseren dat we wel degelijk in staat zijn om de schadelijke gevolgen van ons leefpatroon te beïnvloeden.

MORGEN BEGINT VANDAAG ( Lees hier verder.)

We willen als UwHuurdersraad ook samen met de bewoners allerlei activiteiten op lokaal niveau organiseren zodat we maandelijks wel iets belangrijks over milieu en duurzaamheid kunnen vertellen. Geeft u zich op via het secretariaat om hieraan deel te nemen.

In mei organiseren samen met de ABG-gemeente weer een regenton actie. Dus mensen die wonen in een van de drie gemeentes let op de publicaties die komen gaan. Dit doen we in samenwerking met het Oranjefonds die subsidie beschikbaar heeft gesteld voor deze actie.