UwHuurdersraad gaat voor duurzaamheid!

logo blokjes

Ons doel

De afgelopen jaren hebben wij u al geïnformeerd over wat we willen. Een sterk bestuur in de toekomst die ook de belangen van de huurders in het werkgebied van Leystromen kan waarborgen. Naast dit bestuurlijk dilemma om mensen erbij te betrekken als bestuurslid, zijn we volop bezig met de toekomst. Veel zaken worden uitgesteld met als motto "MORGEN IS ER WEER EEN DAG" en natuurlijk is het ook zo. Maar sommige zaken vragen toch om meer directe reactie. Veel zaken kunnen ook uitgesteld worden dus is het terecht dat zaken die niet direct ons raken anders worden beoordeeld.

U kent allemaal het gevaar 'van uitstel komt afstel' en dat is wat we moeten voorkomen en er voor waken dat we deze houding niet gaan aannemen. We zoeken naar mensen en initiatieven die met ons willen bouwen aan een leefbare toekomst. Er moet ruimte zijn voor ieders denkbeeld en ideeën.

Voor 2019 hebben we als doel gesteld dat we veel meer aandacht willen en moeten geven aan onze gezamenlijke "ecologische voetafdruk". We hebben het over de ecologische voetafdruk; de ruimte die nodig is voor onze levensstijl. De gemiddelde Nederlander heeft 5,9 hectare nodig en dat zijn ruim 8 voetbalvelden. Klinkt niet veel, maar als iedereen op de wereld zo zou leven, dan zijn er 3,5 aardbollen nodig… Wij zijn ervan overtuigd dat kleine acties, groot verschil kan maken.

 

Op 26 maart a.s. organiseren wij een huurdersevent waarbij het thema " DE VERBORGEN IMPACT" van Babette Porcelijn volop in de aandacht zal staan. Babette zal ons meenemen en naar ik hoop overtuigen dat we met onze roofbouw op de natuurlijke grondstoffen anders moeten omgaan. Ook zal die avond duidelijk worden dat we met een stappenplan wel kunnen helpen om een leefbare toekomst op te bouwen.

De werktitel zal dan zijn: MORGEN BEGINT VANDAAG ( Lees hier verder.)

Maar we doen meer, vorig jaar hebben wij in samenwerking met gemeente Gilze-Rijen en Leystromen een "regenton actie" gehouden en dit jaar zullen we dit initiatief nog grootser aanpakken omdat we met behulp van subsidie van het "Oranje Fonds" een actie voor het gehele werkgebied waarin wij actief zijn kunnen opzetten.

Wij gaan deze actie weer voorbereiden, dus als u mee wilt helpen dan horen we dat graag. Meld je aan bij het secretariaat.

We denk aan morgen en vooral aan onze kleinkinderen die ook graag in welvaart en vrede willen leven.

Heeft u ideeën laat het ons weten.